Te, urter og krydderier

 

Grækerne har en rigdom af urter med værdifulde egenskaber, nogle af de urter som høster stor ros er oregano, timian og salvie.

Mindre kendt er safran og bjergte fra Grækenland. 

Græske urter er særligt gode, de vokser i stærk sol med et klima der giver optimale vækst forhold så de kan vokse året rundt. Der udvikles kraftfulde, duftende blomster og blade. 

Urterne vokser i naturområder, ofte i bjergområder, og plukkes nænsomt ved håndkraft.

Græsk bjergsalvie, Sideritis Syriaca økologisk - Vare nr O602

Bjergte fra Grækenland, tørret

Nettovægt 40 gram

Der er udenpå posen opskrift på tilberedning af teen.

Det er en kraftig smagende te, med stor virkning. 

Planten menes at have effekt på mange sygdomme mest bruges den mod infektioner, og indeholder antioxidanter.

Nyere forskning har vist mulig virkning fra netop denne urt på Demens og Altzheimers sygdomme. 

Rabat ved køb af flere.

Læs mere på Videnskab.dk...

I det følgende kan du læse en kundes personlige erfaring med at drikke Bjerg te:

Hej Dorte

Først lidt intro: Jeg har kendt teen siden 1996, da jeg på en vandretur på Parnassos bjerget nær Delphi mødte et par grækere. De var oppe for at plukke teen og synes helt klart, at vi var vanvittige at vandre deroppe om sommeren. Efter lidt samtale viste det sig, at verden nogle gange bare er meget lille. Den ene spurgte nemlig, hvorfra vi kom, og da vi svarede Danmark, spurgte han videre - om by, bydel og til sidst konstaterede han at så måtte vi kende Restaurant Kreta på Jagtvej - den ligger 600 meter fra vores bopæl!! Det synes vi alle var ret vildt! Her fik så et bundt te til smagning.

Senere har vi selv plukket teen flere steder på bjergene i Grækenland og nogle gange købt noget, når det har været muligt. Derfor har jeg drukket teen on/off gennem mange år. Senest har min mand haft rigtig meget med hjem fra Albanien, så jeg har drukket det dagligt gennem de sidste ca. to år - blot fordi jeg kan lide det.

I mellemtiden har jeg så rundet de 50+ og er kommet i overgangsalderen. Ikke noget jeg har tænkt så meget over før denne sommer. For føj, hvor har jeg haft hedeture! Men for at gøre en lang historie kortere ;-) så tænkte min mand (ved at koble flere forskellige informationer), at det kunne hænge sammen med at jeg i april løb tør for min bjerg-te. 


Det skulle afprøves. Efter at have drukket teen igen i en god måneds tid (dog en liter om dagen) er jeg stort set sluppet for hedeturene! Fantastisk! Så jeg vil jo hermed sige at teen også har nogle ekstra kvaliteter ;-) !! 

 

Efterfølgende har jeg anbefalet det til en kollega, som klagede sin nød over hedeturene. Hun kendte også teen, da hun har været gift med en græker ;-). Hun begyndte straks at afprøve, om hun havde samme virkning og allerede efter en uge kunne hun mærke, at hedeturene aftog i antal og styrke, selvom hun ikke drikker så meget bjerg-te som jeg. 

Så hermed en opfordring til også at afprøve teen, hvis man er plaget af hedeture…

Mvh. Gitte Mortensen

45,00 DKK