Økologisk Jomfru Olivenolie fra Kalamata

Denne olivenolie kommer fra hjertet af Kalamata - det berømmede område.

Se nedenfor en film som viser forløbet fra høst til olivenolie, den er filmet hos vores producent. 
Olivenbondens overordnede målsætning med hans jord og afgrøder er i pagt med naturen og udelukkende på naturens præmisser. Før plukning har oliventræet fået næring fra en ren kulturjord - regnvand - solens stråler - og varme - og ikke mindst den rene luft tæt på havet i bjergene.

Smagen af fine og bløde overtoner med god kraftig bund - unik smag.

Oliventræerne vokser på skråninger og små plateuer i nærheden af havet syd for Kalamata. Træerne næres af regnvand, sol, den rene luft blandet med vinde fra havet. Selve plukningen nænson og med hånden.

Presningen foregår lige efter plukningen på en traditionel stenkværn, flest muligt smags -og næringsstoffer bevares herved.

Olivenolien er ufiltreret hvilket giver flere næringsstoffer og mere smag, præcis som når man bager brød med hele kornet i modsætning til brød med hvidt mel.

Olivenolien testes for polypenol, den eneste måde man kan være sikker på at olien er 

100 % økologisk og ekstra jomfru.

Vi importerer direkte fra olivenbonden G. Skarpalezos.

Gå til oversigtssiden med alle vores olivenolier her

Her ses udelukkende jomfru økologisk olivenolie fra Skarpalezos

 

Stenmøllen maser oliven i ca. 20 min, herefter blandes massen med en smule vand som er en nødvendighed for at kunne opnå en konsistens der kan frigøre olien, herefter placeres oliven massen i "flade" sække. Disse placeres i pressen, herefter presses der nedefra og op med et pres på ca. 200bar, olivenolien løber ned i et opsamlingskar.
Herefter separeres olien fra vand i en seperator/centrifuge.

Hele processen opnår en max. temperatur på 27 grader.
Filosofien bag dette er at bevare flest mulige smags og -næringsstoffer, olivenolie er et naturprodukt.

Vores olivenolie testes for polyphenol, det er i dag den eneste måde man kan være sikker på at man har en ren 100% øko ekstra virgin olivenolie. 

Vi henter selv olien hos olivenbonden, ingen mellemled, og leverer den direkte til Danmark, vi er på den måde med i hele processen og sikrer den bedst mulige kvalitet.

Olivenolie har utroligt mange ernæringsmæssige kvaliteter. Oliven leveres til presseriet og presses max. 3 døgn efter plukning.Vores olie presses på en traditionel stenmølle, man benytter de oprindelige metoder og en stor del af arbejdet foregår ved håndkraft. Selve stenmøllen har fået prisen for bedste stenmølle i Grækenland, der er ikke mange stenmøller tilbage, i dag benytter man oftest en maskinel hakkemaskine.

Forekomsten af kræft og hjerte/kar sygdomme ser ud til at være markant lavere i landene omkring Middelhavet, hvor de spiser en del olivenolie. Det er derfor meget muligt at vi alle vil have gavn af at anvende olivenolie i vores kost.

Læs mere om olivenolie og sundhed på klogkost.dk